2013 Basın Bültenleri

Amazon Web Hizmetleri NVIDIA GRID GPU'ları Kullanıyor

TÜRKİYE, İstanbul—5 Kasım 2013—NVIDIA bugün, bulutta grafik yoğun uygulamalar ve oyunlar çalıştıran kullanıcılara GPU hızlandırma sunan NVIDIA GRID teknolojisinin, yeni duyurulan Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) G2 oluşumu yoluyla Amazon Web Hizmetlerinden (AWS) temin edilebileceğini duyurdu.

Araştırmacılar, Dünyanın En Büyük Nöral Ağını Oluşturmak için GPU'ları Kullanıyor

TÜRKİYE, İstanbul—18 Haziran 2013—NVIDIA bugün, insan beyninin nasıl öğrendiğini modellemek için dünyanın en büyük yapay nöral ağını oluşturmak üzere Stannford Üniversitesi'nde bir araştırma ekibi ile birlikte çalıştığını duyurdu. Bu ağ, 2012 yılında Google tarafından geliştirilen ve rekor kıran ağdan 6,5 kat daha büyüktür.

Audi, Bu Yıl Dünya Genelinde NVIDIA Tegra Görsel Hesaplama Modülünü Piyasaya Çıkarıyor

TÜRKİYE, İstanbul—8 Ocak 2013—NVIDIA bugün, Audi'nin NVIDIA® Tegra® teknolojisine sahip en yeni otomobil bilgi eğlence sisteminin bu yıl dünya genelinde seçkin araçlarda piyasaya çıkarılacağını duyurdu.

Genom Biliminde Öncü Araştırmacı ve Chrysler Group Ürün Tasarım Vizyoneri GPU Teknoloji Konferansında Açılış Konuşması Yapacak

TÜRKİYE, İstanbul—21 Şubat 2012—NVIDIA bugün, 18-21 Mart tarihleri arasında Kaliforniya San Jose McEnery Kongre Merkezinde yapılacak olan dördüncü yıllık GPU Teknoloji Konferansında (GTC) açılış konuşması yapacak dünya çapındaki uzmanları duyurdu.

GPU Hızlandırmalı Hesaplama NVIDIA CUDA Python Desteği ile Gelecek Nesil Programcılara Ulaşıyor

TÜRKİYE, İstanbul—18 Mart 2013—Python açık kaynak dilini kullanan ve sayıları gün geçtikçe artan programcılar artık NVIDIA'nın bugün duyurduğu NVIDIA® CUDA® paralel programlama modelini kullanarak yüksek performanslı hesaplama (HPC) ve büyük veri analitiği uygulamaları için GPU hızlandırmadan tam olarak yararlanabilecek.

IBM, NVIDIA Kurumsal Veri Merkezi Uygulamalarını ve Gelecek Nesil Süper Bilgisayarları Güçlendiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—18 Kasım 2013—NVIDIA ve IBM bugün, IBM'in geniş kurumsal yazılım uygulamaları portföyünün IBM Power Sistemleri üzerinde GPU hızlandırmalı versiyonları üzerinde birlikte çalışmayı planladıklarını duyurdu.

NVIDIA "World of Tanks" Dünya Açık Turnuvası'nı ilan ediyor

SANTA CLARA, Kaliforniya.—21 Mart 2013—NVIDIA bugün yaptığı açıklamada, mücadelecilerin NVIDIA® GeForce® GTX 600 serisi grafik kartları ve muhteşem büyük finalde toplam 100.000 USD'lık ödül için yarışacağı ilk GeForce eSports World of Tanks Açık Turnuvas etkinliğini ilan etti. Ön kayıtlar bugün başlıyor; takımlar ve oyuncular kayıtlarını 28 Mart'tan itibaren iki hafta boyunca yaptırabilecek.

NVIDIA 2013 CES Basın Konferansını, Canlı Internet Yayınını, Özel CES Haber Odasını Duyuruyor

TÜRKİYE, İstanbul—5 Haziran 2012—NVIDIA bugün, 6 Ocak 2013 Pazar günü Uluslararası Tüketici Elektronik Fuarında (CES) internetten canlı olarak yayınlanacak bir basın toplantısı yapacağını duyurdu.

NVIDIA Dünyanın En Hızlı Mobil İşlemcisini Duyuruyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Ocak 2013—NVIDIA bugün akıllı telefonlar ve tabletler, oyun cihazları, otomobil bilgi eğlence ve navigasyon sistemleri ve PC'leri kusursuz bir şekilde güçlendirmek üzere geliştirilen ve rekor düzeyinde performans ve pil süresi sunan NVIDIA® Tegra® 4 ürününü duyurdu.

NVIDIA Endüstrinin İlk Görsel Hesaplama Aracını Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul—19 Mart 2013—NVIDIA bugün, işletmelerin ağlarındaki tüm Windows, Linux veya Mac istemcilerine ultra hızlı GPU performansı sunmalarına olanak veren endüstrinin ilk görsel hesaplama aracını duyurdu.

NVIDIA GeForce GTX 700M ile Güçlendirilen Dizüstü Bilgisayarlar Dünyanın En Hızlı ve En İnce Dizüstü Oyun Bilgisayarlarında Rekorlar Kırıyor

TÜRKİYE, İstanbul—30 Mayıs—NVIDIA bugün, daha önce hiç olmadığı kadar küçük ve güçlü PC tasarımlarına olanak veren NVIDIA® GeForce® GTX 700M serisi dizüstü bilgisayarı GPU'larını duyurdu.

NVIDIA GeForce GTX 780 Ti Grafik Kartını Duyurdu: Üstün Performans Şimdi Daha da Hızlı

TÜRKİYE, İstanbul—7 Kasım 2013—NVIDIA bugün, Assassin's Creed IV—Black Flag, Call of Duty: Ghosts ve Batman: Arkham Origins gibi bu sezonun en popüler PC oyunlarında yüksek çözünürlüklerde inanılmaz derecede tutarlı çerçeve hızları sunan NVIDIA® GeForce® GTX 780 Ti GPU'yu duyurdu.

NVIDIA Görsel Hesaplama için Yeni Bir Öncü GPU Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul— 23 Temmuz 2013— NVIDIA bugün, bugüne kadar geliştirilen en hızlı ve en kapsamlı GPU olan, görsel hesaplama endüstrisinin yeni ve öncü teknolojisi NVIDIA® Quadro® K6000 GPU ürününü duyurdu.

NVIDIA GPU Hızlandırıcılar ile HIV Araştırmalarında Büyük Buluş

TÜRKİYE, İstanbul—23 Mayıs—NVIDIA bugün,Urbana-Champaign Illinois Üniversiitesi (UIUC) araştırmacılarının NVIDIA® Tesla® GPU hızlandırıcıları kullanarak insanların bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan virüsün (HIV) yayılmasına karşı verilen mücadelede büyük bir buluş yaptıklarını duyurdu.

NVIDIA GPU ile Hızlandırılan Süper Bilgisayar Enerji Verimliliğinde Dünya Rekoru Kırdı

TÜRKİYE, İstanbul—31 Ocak 2013 — NVIDIA bugün, İtalya'nın dünyanın en hızlı ve en verimli yüksek performanslı hesaplama (HPC) mimarisi NVIDIA Kepler™ mimarisini temel alan NVIDIA®Tesla®GPU hızlandırıcılarını kullanan "Eurora" süper bilgisayarının veri merkezi enerji verimliliğinde dünya rekoru kırdığını duyurdu.

NVIDIA Grafik İşlemcileri Büyük Verilerin Matematiksel Analizlerini ve Arama İşlevini Başarıyla Yerine Getiriyor

SAN JOSE, Kaliforniya—GTC 2013—19 Mart 2013—NVIDIA, bugün yaptığı açıklamada, lider kuruluşlar ve mobil uygulama şirketlerinin GPU'ları, tüketici uygulamalarında ve ticari uygulamalarda büyük verilerin matematiksel analizlerini ve gelişmiş arama işlevlerini yerine getirmek için kullandığını söyledi.

NVIDIA GRID Sanallaştırılmış Grafikler Masaüstü Sanallaştırmaya Olanak Verir

TÜRKİYE, İstanbul—22 Mayıs—NVIDIA bugün, Citrix XenDesktop 7'ye entegre edilen NVIDIA GRID™ sanal GPU (vGPU) ile kurumsal masaüstü sanallaştırmanın tam potansiyel ile kullanılabileceğini duyurdu.

NVIDIA İlk Entegre Tegra LTE İşlemcisini Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul—19 Şubat 2012—NVIDIA bugün, ilk tamamen entegre 4G LTE mobil işlemcisi olan ve en yakın rakibinin yarısı kadar olmasına rağmen önemli derecede daha hızlı olan NVIDIA® Tegra® 4i işlemciyi duyurdu.

NVIDIA İş İstasyonu Performansı ve Güvenilirliği için Yeni Standart Belirliyor

TÜRKİYE, İstanbul—5 Mart — NVIDIA bugün üretim, mühendislik, tıp, mimarlık, medya ve eğlence şirketlerindeki profesyoneller için olağanüstü performans ve olanaklar sunan bir dizi NVIDIA® Quadro® profesyonel grafik ürünü duyurdu.

NVIDIA Oyun Monitörleri için G-SYNC Teknolojisini Duyurdu; Kopmalar, Takılmalar, Gecikmeler Tarihe Karışıyor

TÜRKİYE, İstanbul—18 Ekim 2013—NVIDIA bugün, gelecek nesil oyun monitörlerinde olağanüstü akıcılık ve ultra hızlı cevap sunarak on yıllardır süren ekran kopmaları, takılmaları ve gecikmeleri sorunlarını çözen NVIDIA G-SYNC™ teknolojisini duyurdu.

NVIDIA Project SHIELD ile Oyunlara Özgürlük Getiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Ocak 2013—NVIDIA bugün istedikleri yerde, istedikleri zaman ve istedikleri şekilde oyun oynamayı tercih eden oyuncular için açık platformlarda taşınabilir oyun olanağı sunan Project SHIELD ürününü duyurdu.

NVIDIA Sony PlayStation®4 için PhysX ve APEX Desteğini Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul—7 Mart 2013—NVIDIA bugün, popüler NVIDIA® PhysX® ve NVIDIA® APEX® yazılım kitleri ile Sony Computer Entertainment PlayStation®4 için destek sağlayacağını duyurdu.

NVIDIA Süper Hesaplama ve Büyük Veri Analitiği için Dünyanın En İyi Hızlandırıcısını Lanse Ediyor

TÜRKİYE, İstanbul—18 Kasım 2013—NVIDIA bugün, çok sayıda bilimsel, mühendislik, yüksek performanslı hesaplama (HPC) ve kurumsal uygulamalarda üst düzey performans sunan, dünyanın bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı hızlandırıcısı NVIDIA® Tesla® K40 GPU ürününü duyurdu.

NVIDIA Tesla GPU Hızlandırıcılar Dünyanın En Enerji Verimli Süper Bilgisayarını Güçlendiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—28 Haziran 2013— NVIDIA bugün, NVIDIA® Tesla® GPU hızlandırıcıların bugün yayınlanan Green500 listesine göre dünyanın en enerji verimli iki süper bilgisayarını güçlendirdiğini duyurdu.

NVIDIA to Return $1 Billion to Shareholders in Current Fiscal Year

SANTA CLARA, Calif.—April 11, 2013—NVIDIA today announced that it will return $1 billion this fiscal year to shareholders in the form of stock buybacks and dividend payments, including $100 million in stock being repurchased this quarter.

NVIDIA ve Ubisoft Bu Sonbaharın En Popüler Oyunları için Anlaşma Yaptı

TÜRKİYE, İstanbul—21 Ağustos 2013—NVIDIA bugün, Tom Clancy's™ Splinter Cell® Blacklist™, Assassins Creed® IV Black Flag ve Watch Dogs™ dahil olmak üzere Ubisoft'un sonbaharda çıkacak popüler oyunları için PC oyunculara mümkün olan en iyi deneyimleri sunmak üzere Ubisoft ile anlaşma yaptığını duyurdu.

NVIDIA, Batman: Arkham Origins Oyunu için Warner Bros. Interactive Entertainment ile Çalışıyor

TÜRKİYE, İstanbul—30 Ağustos 2013—NVIDIA bugün, Batman™: Arkham Origins oyununu, PC oyuncuları için teknik açıdan gelişmiş ve son derece gerçekçi, ödüllü Batman: Arkham video oyunu efsanesinde satış rekoru kıran bir sonraki oyun yapmak üzere Warner Bros. Interactive Entertainment ve WB Games Montréal ile çalıştığını duyurdu.

NVIDIA, Çığır Açan -Dünyanın Hesaplamaya Dayalı İlk Mobil Fotoğraf Mimarisi- Chimera'lı Fotoğraf Makinesi Teknolojisini Tanıtıyor

SANTA CLARA, California - 19 Şubat 2013 - Gelişmiş, tüketici odaklı mobil görüntüleme deneyim ve uygulamaların bir sonraki dalgası için yolu hazırlayan NVIDIA, NVIDIA® Chimera™ Hesaplamaya Dayalı Fotoğraf Mimarisi tarafından sağlanan yeni olanakları bugün açıkladı.

NVIDIA, CUDA 6 ile Paralel Programlamayı Büyük Ölçüde Kolaylaştırıyor

TÜRKİYE, İstanbul—14 Kasım 2013—NVIDIA bugün, dünyanın en geniş kapsamlı paralel hesaplama platformu ve programlama modelinin en yeni versiyonu NVIDIA® CUDA® 6'yı duyurdu.

NVIDIA, GÜCÜNÜ DÜNYANIN EN HIZLI GRAFİK İŞLEMCİSİNDEN ALAN, DÜNYANIN EN HIZLI SÜPER BİLGİSAYARININ DNA'SI GEFORCE GTX TITAN'I SUNUYOR

SANTA CLARA, California—19 Şubat 2012— NVIDIA, gücünü yeryüzündeki (1) en hızlı GPU'dan alanve kişisel süper oyun bilgisayarları ve ince yapılı, sessiz, küçük form faktörlü PC'ler dahil olmak üzere, dünyanın en hızlı oyun bilgisayarlarını çalıştırmak üzere tasarlanmış GeForce® GTX TITAN'ı bugün halka tanıttı.

NVIDIA, New GeForce GTX 770 Grafik Kartı ile PC Oyundaki Liderliğini Sürdürüyor

TÜRKİYE, İstanbul—30 Mayıs—NVIDIA bugün, KDV hariç €329/KDV dahil £329 gibi uygun bir fiyatla olağanüstü seviyede PC oyun performansı sunan NVIDIA® GeForce® GTX 770 GPU'yu duyurdu.

NVIDIA, TRY 363 Altı Grafik Pazarını Yeni GeForce GTX 650 Ti BOOST Grafik İşlemcisi ile Sarsıyor

SANTA CLARA, Kaliforniya —26 Mart 2013—Bu yılın en beğenilen PC oyunlarını oldukça makul bir fiyatla -oyun içi ayarları yüksekte çalıştırarak- oynamanın yollarını arayan oyuncular, yeni NVIDIA® GeForce® GTX 650 Ti BOOST GPU'nun sunumu ile dileklerine bugün kavuştular. NVIDIA Kepler™ mimarisine dayanan ve 768 NVIDIA CUDA® çekirdeklerle donatılmış GTX 650 Ti BOOST GPU, 2 GB ve 1 GB konfigürasyonlarda ve sırasıyla tahmini TRY 429 ve TRY 379 fiyatla satışa sunuldu.

NVIDIA'dan CUDA ile Paralel Programlama Eğitimi

NVIDIA Türkiye ve İTÜ Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHeM) işbirliği ile 10-12 Haziran 2013 tarihlerinde "CUDA ile Paralel Programlama Eğitimi" düzenlenecektir.

Önde Gelen Kurumsal Teknoloji Şirketleri NVIDIA GRID'e Kucak Açıyor

TÜRKİYE, İstanbul—19 Mart 2013—NVIDIA bugün, kurumların ilk kez herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde buluttan herhangi bir cihaza GPU hızlandırmalı sanal masaüstleri ve profesyonel grafik uygulamalar sunabileceğini duyurdu.

Uluslararası Bulut Oyun Öncüleri NVIDIA GRID Platformunda Standartlaşıyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Ocak 2013—NVIDIA bugün, altı önde gelen bulut oyun şirketinin dünya genelindeki geniş bant şirketlerine oyun hizmetleri sunmak üzere NVIDIA GRID™ Bulut Oyun Platformunu kullanmayı planladıklarını duyurdu.

Yeni NVIDIA GeForce 700M GPU'lar Dizüstü Bilgisayarlardaki Her Performans Damlasından Otomatik Olarak Yararlanıyor

SANTA CLARA, Kaliforniya -1 Nisan 2013-NVIDIA bugün, müşterinin dizüstü bilgisayar performans ve deneyimini pürüzsüz ve otomatik olarak en üst seviyeye çıkaran üçlü bir teknolojiyi sunacak beş yeni dizüstü bilgisayar grafik işlemcisini (GPU) açıkladı.

Yeni NVIDIA GeForce GTX 760 GPU, Yalnızca 349 USD + KDV Fiyatla Muhteşem Oyun Performansı Sunuyor

TÜRKİYE, İstanbul—25 Haziran 2013—NVIDIA bugün, yalnızca 349 USD + KDV fiyatla muhteşem PC oyun performansı, akıcı çerçeve hızları ve olağanüstü GeForce GTX özellikleri sunan GeForce® GTX 760 GPU ürününü duyurdu.

Yeni NVIDIA GeForce GTX 780 GPU Gelecek Nesil Oyun için En Hızlı Çerçeve Hızları ve Süper Akıcı Animasyon ile Endüstrinin Öncülüğünü Yapıyor

TÜRKİYE, İstanbul—23 Mayıs—NVIDIA bugün, Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs ve Battlefield 4 dahil olmak üzere gelecek nesil PC oyunlarında hayret verici performans ve son derece akıcı görseller sunan, elit sınıf GPU'larda en son gelişme olan GeForce® GTX 780 GPU'yu duyurdu.

Amazon Web Hizmetleri NVIDIA GRID GPU'ları Kullanıyor

TÜRKİYE, İstanbul—8 Ocak 2013—NVIDIA bugün, Audi’nin NVIDIA® Tegra® teknolojisine sahip en yeni otomobil bilgi eğlence sisteminin bu yıl dünya genelinde seçkin araçlarda piyasaya çıkarılacağını duyurdu.

NVIDIA, CUDA 6 ile Paralel Programlamayı Büyük Ölçüde Kolaylaştırıyor

NVIDIA, New GeForce GTX 770 Grafik Kartı ile PC Oyundaki Liderliğini Sürdürüyor

TÜRKİYE, İstanbul—30 Mayıs—NVIDIA bugün, KDV hariç €329/KDV dahil £329 gibi uygun bir fiyatla olağanüstü seviyede PC oyun performansı sunan NVIDIA® GeForce® GTX 770 GPU’yu duyurdu.

NVIDIA Dünyanın En Hızlı Mobil İşlemcisini Duyuruyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Ocak 2013—NVIDIA bugün akıllı telefonlar ve tabletler, oyun cihazları, otomobil bilgi eğlence ve navigasyon sistemleri ve PC’leri kusursuz bir şekilde güçlendirmek üzere geliştirilen ve rekor düzeyinde performans ve pil süresi sunan NVIDIA® Tegra® 4 ürününü duyurdu.

NVIDIA Endüstrinin İlk Görsel Hesaplama Aracını Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul—7 Kasım 2013—NVIDIA bugün, Assassin’s Creed IV—Black Flag, Call of Duty: Ghosts ve Batman: Arkham Origins gibi bu sezonun en popüler PC oyunlarında yüksek çözünürlüklerde inanılmaz derecede tutarlı çerçeve hızları sunan NVIDIA® GeForce® GTX 780 Ti GPU'yu duyurdu.

NVIDIA Görsel Hesaplama için Yeni Bir Öncü GPU Duyurdu

NVIDIA GPU Hızlandırıcılar ile HIV Araştırmalarında Büyük Buluş

TÜRKİYE, İstanbul—31 Ocak 2013 — NVIDIA bugün, İtalya’nın dünyanın en hızlı ve en verimli yüksek performanslı hesaplama (HPC) mimarisi NVIDIA Kepler™ mimarisini temel alan NVIDIA®Tesla®GPU hızlandırıcılarını kullanan “Eurora” süper bilgisayarının veri merkezi enerji verimliliğinde dünya rekoru kırdığını duyurdu.

NVIDIA GRID Sanallaştırılmış Grafikler Masaüstü Sanallaştırmaya Olanak Verir

NVIDIA İlk Entegre Tegra LTE İşlemcisini Duyurdu

NVIDIA İş İstasyonu Performansı ve Güvenilirliği için Yeni Standart Belirliyor

NVIDIA Project SHIELD ile Oyunlara Özgürlük Getiriyor

NVIDIA Sony PlayStation®4 için PhysX ve APEX Desteğini Duyurdu

NVIDIA to Return $1 Billion to Shareholders in Current Fiscal Year

NVIDIA ve Ubisoft Bu Sonbaharın En Popüler Oyunları için Anlaşma Yaptı

TÜRKİYE, İstanbul—21 Ağustos 2013—NVIDIA bugün, Tom Clancy’s™ Splinter Cell® Blacklist™, Assassins Creed® IV Black Flag ve Watch Dogs™ dahil olmak üzere Ubisoft’un sonbaharda çıkacak popüler oyunları için PC oyunculara mümkün olan en iyi deneyimleri sunmak üzere Ubisoft ile anlaşma yaptığını duyurdu.

NVIDIA’dan CUDA ile Paralel Programlama Eğitimi

NVIDIA Türkiye ve İTÜ Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHeM) işbirliği ile 10-12 Haziran 2013 tarihlerinde “CUDA ile Paralel Programlama Eğitimi” düzenlenecektir.

NVIDIA “World of Tanks” Dünya Açık Turnuvası'nı ilan ediyor

Önde Gelen Kurumsal Teknoloji Şirketleri NVIDIA GRID'e Kucak Açıyor