2012 Basın Bültenleri

NVIDIA 2013 CES Basın Konferansını, Canlı Internet Yayınını, Özel CES Haber Odasını Duyuruyor

TÜRKİYE, İstanbul—5 Haziran 2012—NVIDIA bugün, 6 Ocak 2013 Pazar günü Uluslararası Tüketici Elektronik Fuarında (CES) internetten canlı olarak yayınlanacak bir basın toplantısı yapacağını duyurdu.

NVIDIA Dünyanın 1 Numaralı Süper Bilgisayarını Güçlendiren Dünyanın En Hızlı, En Verimli Hızlandırıcılarını Duyuruyor

TÜRKİYE, İstanbul—12 Kasım— NVIDIA bugün, bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı, en verimli hızlandırıcılar ve bu sabah SC12 süper hesaplama konferansında yayınlanan TOP500 listesine göre dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Titan'ı güçlendiren teknoloji olan NVIDIA® Tesla® K20 GPU hızlandırıcıları ailesini duyurdu.

Daha Hızlı Simülasyon Gereksinimini Karşılamak Üzere Önde Gelen 70 Uygulama GPU Hızlandırıcılar için Destek Ekliyor

TÜRKİYE, İstanbul—12 Kasım— NVIDIA bugün, yaygın olarak kullanılan 70 uygulamanın daha bu yıl içinde GPU hızlandırma desteği eklediğini duyurdu. Böylece araştırmacıların, mühendislerin ve tasarımcıların kullanabileceği toplam uygulama sayısı 200'ü aştı.

NVIDIA, Linux Oyuncuları için Büyük Performans Artışı Sunuyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Kasım 2012— NVIDIA bugün, Linux işletim sisteminde oyun oynayanlar için performansı iki katına çıkaran(1) ve oyun yükleme sürelerini büyük ölçüde azaltan en son NVIDIA® GeForce® sürücülerini duyurdu – R310.

Life Technologies Ion Proton Sistemi Genom Ölçeğinde Dizilimi Dünya Genelinde Bilim Adamlarına ve Tıbbi Araştırmacılara Daha Erişilebilir Yapıyor

TÜRKİYE, İstanbul—31 Ekim 2012— NVIDIA® Tesla® GPU hızlandırıcılar Life Technologies Corporation'ın yeni Ion Proton™ Sistemine DNA çiftleri oluşturan hesaplama yöntemi birincil genom dizilimi analizini 16 katın üzerinde hızlandırma olanağı veriyor. Bu, tüm bir insan genomu diziliminin maliyetini on yıl öncenin yaklaşık 1 milyar ABD Dolarından yakın gelecekteki 1.000 ABD Dolarına düşürecek.

NVIDIA, Açık Bilimsel Araştırmalar için Dünyanın En Hızlı Süper Bilgisayarı Titan'ı Güçlendiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—29 Ekim 2012—Dünyanın en hızlı açık bilim süper bilgisayarı(1) Titan, Tennessee'deki Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı'nda bu ay tamamlanarak dünyanın en zorlu bilimsel sorunlarının çözümüne doğru yeni fırsatlar yaratmaya başlamıştır.

NVIDIA Muhteşem Windows 8 Deneyimlerine Güç Veriyor

TÜRKİYE, İstanbul—25 Ekim 2012—NVIDIA'nın görsel ve mobil hesaplamadaki derin uzmanlık deneyimi ve Microsoft Corp. ile yürüttüğü kapsamlı işbirliği, kullanıcıların NVIDIA® ile güçlendirilen Windows 8 ve Windows RT sistemlerinde üst düzey deneyimler yaşayacağı anlamına gelmektedir.

NVIDIA Herhangi Bir Ekrana İş İstasyonu Grafik Olanakları Sunan Endüstrinin İlk Bulut Tabanlı GPU'sunu Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul—17 Ekim 2012— Bugün duyurulan NVIDIA® VGX™ K2 GPU ile mühendisler ve tasarım profesyonelleri, herhangi bir yerde sanal olarak herhangi bir cihazda çalışabilecekler ve GPU ile güçlendirilen iş istasyonunun hesaplama ve grafik performansına erişebilecekler.

NVIDIA, CUDA 5 ile Dünyanın En Yaygın Paralel Programlama Platformuyla Programlamayı Daha da Kolaylaştırıyor

TÜRKİYE, İstanbul—15 Ekim 2012—NVIDIA bugün, GPU'lar üzerinde bilim ve mühendislik uygulamalarını hızlandırmak için dünyanın en yaygın paralel hesaplama platformu ve programlama modelinin güçlü ve yeni bir sürümü olan NVIDIA® CUDA® 5 sürümünü duyurdu. Ürün NVIDIA Developer Zone web sitesinden ücretsiz olarak yüklenebilir.

NVIDIA, Güçlendirilmiş GeForce GTX 650 Ti Ürününü Sonbaharın En Popüler Oyunları için Zamanında Piyasaya Çıkarıyor

TÜRKİYE, İstanbul—9 Ekim 2012— NVIDIA, bugün duyurduğu ve KDV dahil 329 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan NVIDIA® GeForce® GTX 650 Ti GPU'nun piyasaya çıkması ile oyunculara, yakında çıkacak olan son teknoloji oyunlar öncesinde donanımlarını yükseltmeleri için güçlü bir neden veriyor.

NVIDIA Piyasaya İki Yeni Kepler Tabanli GPU Çikararak GeForce GTX'in Muhteşemliğini Dünyanin Her Yerindeki Oyunculara Sunuyor

TÜRKİYE, İstanbul—13 Eylül 2012— NVIDIA bugün, NVIDIA® GeForce®GTX 660 ve GeForce GTX 650 olmak üzere iki yeni yüksek performanslı GPU duyurdu. Bu iki yeni oyun GPU'su, ödüllü NVIDIA® Kepler™ mimarisinin olağanüstü performansını ve güç verimliliğini daha fazla sayıda oyuncuya gelecek nesil PC oyunun zenginliğini deneyimleme olanağı veren fiyatlarda sunmaktadır.

Mac Pro Kullanıcıları NVIDIA Quadro K5000 ile Olağanüstü Performans Elde Ediyor

TÜRKİYE, İstanbul—7 Eylül 2012— Mac profesyonelleri, bugün duyurulan NVIDIA®Quadro® K5000 for Mac Pro sistemleri ile büyük ölçüde geliştirilen grafik performansı ve verimlilikten yararlanacaklar.

NVIDIA GeForce GTX 660 Ti GPU: Oyuncuların Tercih Ettiği Yeni Silah

TÜRKİYE, İstanbul—16 Ağustos 2012— Mart ayında piyasaya çıkmasının ardından PC oyunlarının oynanma şeklinde devrim yapan in NVIDIA® Kepler™ mimarisi, bugünden itibaren yalnızca 299 ABD Dolarından başlayan fiyatlarda temin edilebilecek olan NVIDIA GeForce® GTX 660 Ti GPU'nun arkasındaki güçtür.

NVIDIA Maximus Kepler Mimarisi ile İş İstasyonu Devrimini Başlatıyor

TÜRKİYE, İstanbul—7 Ağustos 2012— NVIDIA bugün, en hızlı ve en verimli GPU mimarisi olan Kepler™ mimarisine sahip, çığır aşan NVIDIA® Maximus™ iş istasyonu platformunun ikinci neslini piyasaya çıkardı.

MSC Software Otomotiv, Tıp, Hava Uzay Ürünlerinin Tasarımını Hızlandırmak için NVIDIA GPU'lar Kullanıyor

TÜRKİYE, İstanbul—26 Temmuz 2012— NVIDIA bugün, çok disiplinli simülasyon yazılımı çözümlerinde bir lider olan MSC Software Corp. şirketinin, geniş bir aralıktaki mühendislik simülasyonlarını hızlandıran Marc 2012 Sonlu Eleman Analizi uygulamasının GPU hızlandırmalı bir sürümünü piyasaya çıkardığını duyurdu.

Oxford Üniversitesi Bilimsel Araştırmaları Hızlandırmak Üzere İngiltere'nin En Güçlü Süper Bilgisayarını Görevlendiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—4 Temmuz 2012— NVIDIA bugün, Oxford Üniversitesi ve İngiltere'nin en iyi akademik kurumlarından oluşan bir konsorsiyumun geniş bir aralıktaki bilimsel ve mühendislik alanlarında gelişmiş araştırmalara olanak vermek üzere ülkenin en güçlü GPU hızlandırmalı süper bilgisayarını görevlendirdiğini duyurdu.

NVIDIA Tegra 3, Google'ın 199 Dolarlık Nexus 7 Tabletini Güçlendiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—27 Haziran 2012— NVIDIA bugün, en yeni Android™ 4.1 (Jelly Bean) sürümü üzerinde çalışan ve 199 Dolar fiyatla piyasaya sürülen ilk dört çekirdekli 7 inçlik tablet olan Google Nexus 7'nin NVIDIA® Tegra® 3 mobil işlemci içereceğini duyurdu.

ZTE Grand X'in dünya tanıtımı gerçekleşti

TÜRKİYE, İstanbul—20 Haziran 2012— ZTE bugün, akıllı telefon ürün gurubunda ön çıkan modeli Grand X'in dünya tanıtımını Türkiye'de gerçekleştirdi. Uzak doğunun güçlenen mobil cihaz üreticilerinden ZTE, Türkiye'nin önde gelen cep telefonu perakendecilerinden KVK ile işbirliğine giderek ZTE Grand X'i kullanıcılarının beğenisine sundu. Akıllı telefonlara üst düzey video ve oyun deneyimini kazandırmayı amaçlayan ZTE'nin 4.3 inç ekranlı çift çekirekli Grand X akıllı telefonu NVIDIA Tegra 2 işlemcisinden güç alıyor. Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ve güçlü NVIDIA Tegra 2 işlemcisiyle ZTE Grand X üst seviye akıllı telefon deneyimini geniş kitlelere kazandırmayı hedefliyor.

Alman Bilim Adamları Beynin Sırlarını Açığa Çıkarmak İçin NVIDIA GPU'lardan Yararlanmaya Başlıyor

HAMBURG, Almanya—ISC'12—19 Haziran 2012—NVIDIA bugün bir açıklama yaparak, GPU'larının, Avrupa'nın en büyük ve en güçlü süper hesaplama merkezlerinden biri olan Almanya'daki Forschungszentrum Jülich bünyesindeki Jülich Süper Hesaplama Merkezi'ndeki bilim adamları tarafından, insan beyninin gizemlerini açığa çıkarmayı hedefleyen ileri düzeydeki nörolojik araştırmaları hızlandırmak amacıyla kullanılacağını belirtti.

Hindistan NVIDIA GPU Hızlandırmalı Süper Bilgisayar Kullanarak Ulusal Uzay Programını Destekliyor

TÜRKİYE, İstanbul—19 Haziran 2012—NVIDIA bugün, Hindistan'ın en güçlü süper bilgisayarı(1) olan ve dün açıklanan Top500 listesinde 85. sırayı alan SAGA sisteminin, ülkenin uzay programı için kritik öneme sahip taşıma araçlarının tasarım ve analizini önemli ölçüde iyileştirmek için NVIDIA® GPU'lar kullandığını duyurdu.

İngiliz ve Taylandlı Araştırmacılar, H1N1 Salgınına Karşı Mücadelede NVIDIA Tesla GPU'lardan Destek Alıyor

TÜRKİYE, İstanbul—18 Haziran 2012—NVIDIA bugün, ölümcül H1N1 virüsünün ileride olabilecek salgınlarını önleme yollarına ışık tutmada GPU'ların tamamlayıcı bir rol oynamakta olduğunu duyurdu.

Fujitsu NVIDIA GPU Hızlandırmalı Süper Hesaplamayı Geniş Kitlelere Açıyor

TÜRKİYE, İstanbul—13 Haziran 2012— NVIDIA bugün, NVIDIA® Tesla® GPU'ların artık Fujitsu'nun PRIMERGY CX400S1 sunucularında yer alarak Fujitsu'nun Japonya ve Avrupa'daki geniş müşteri kitlelerine yüksek performanslı hesaplama sunacağını duyurdu.

NVIDIA Gelecek Nesil Kepler Mimarisini GeForce Dizüstü Bilgisayar GPU'su Serisinin Üst Düzey Ürünlerine Getiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—5 Haziran 2012— NVIDIA bugün, NVIDIA GeForce® GTX 680M ürününün lanse edilmesiyle gelecek nesil NVIDIA®Kepler™ grafik mimarisini GeForce dizüstü bilgisayar GPU'su serisinin üst düzey ürünlerine getiriyor.

NVIDIA Icera Modem Yonga Seti AT&T LTE Ağında Onaylandı

TÜRKİYE, İstanbul—24 Mayıs 2012— NVIDIA bugün, tabletlerde ve kapaklı telefon cihazlarında kullanılan NVIDIA® Icera®410 LTE çoklu mod veri modem yonga setinin AT&T 4G LTE ağında çalışmasının test edilip onaylandığını duyurdu.

NVIDIA Tesla K10 GPU, Petrol ve Gaz Rezervleri Araştırmalarını ve Savunma Endüstrisi için Sinyal ve Görüntü İşlemi Hızlandırıyor

TÜRKİYE, İstanbul—16 Mayıs 2012— NVIDIA bugün, petrol ve gaz araştırmalarında sismik veri işlem ve savunma endüstrisinde sinyal ve görüntü işlem gibi iki yüksek performanslı hesaplama (HPC) pazarda en zor sorunları çözmek üzere geliştirilen NVIDIA® Tesla® K10 GPU hızlandırıcıyı duyurdu.

NVIDIA Bulut GPU Teknolojilerini Duyurarak Hesaplama Endüstrisini Üçüncü Kez Yeniden Tanımlıyor

TÜRKİYE, İstanbul—15 Mayıs 2012— NVIDIA bugün, 19 yıl önce kuruluşundan bugüne kadarki üçüncü sektörü şekillendiren buluşu olan, GPU'nın muhteşem hesaplama olanaklarını kullanarak bulut hesaplamayı hızlandıran teknolojileri duyurarak GPU Teknoloji Konferansının (GTC) açılışını yaptı.

NVIDIA Dünyadaki İlk Sanallaştırılmış GPU'yu Sunar (Bulut Hesaplama için Grafik Hızlandırma)

SAN JOSE, Kaliforniya—GPU Teknoloji Konferansı—15 Mayıs 2012—NVIDIA bugün, BT departmanlarının, internete bağlı herhangi bir cihazı kullanan çalışanlarına, grafikler ve bir PC'nin veya iş istasyonunun GPU hesaplama performansını da içeren sanallaştırılmış bir masaüstü sunmalarına olanak tanıyan NVIDIA® VGX™ platformunu açıkladı.

NVIDIA Yüksek Performanslı Hesaplamaya İlişkin Yeni Standarda Kepler Mimarisi Üzerine İnşa Edilmiş Tesla GPU'larla Öncülük Ediyor

SAN JOSE, Kaliforniya—GPU Teknoloji Konferansı—15 Mayıs 2012—NVIDIA bugün, GPU hızlandırmalı hesaplamayı, daha geniş bir yüksek performanslı hesaplama (HPC) bilimsel ve teknik uygulama aralığı için daha kolay ve erişilebilir kılan, devrim niteliğindeki NVIDIA® Kepler™ GPU hesaplama mimarisi'ne dayanan yeni bir Tesla® GPU ailesini açıkladı.

Bulut Oyunları NVIDIA GeForce GRID ile Göz Kırpma Hızında Hareket Ediyor

SAN JOSE, Kaliforniye—GPU Teknoloji Konferansı—15 Mayıs 2012—Bilgisayar oyunları, piyasaya sürülen ve oyun hizmeti sağlayıcılarının yeni nesil oyunları neredeyse tüm cihazlara, mevcut sunumları aksatan gecikmeler olmadan akıtmasına olanak tanıyan NVIDIA® GeForce® GRID bulut oyunları platformu ile artık yeni bir çağa giriyor.

NVIDIA Kepler'in Ezici Gücü GeForce GTX 670'in Piyasaya Çıkması ile Devam Ediyor

TÜRKİYE, İstanbul—10 Mayıs 2012— NVIDIA bugün, gelecek nesil Kepler™ grafik mimarisini temel alan üçüncü GPU olan ve PC oyuncuları için büyük ölçüde geliştirilmiş fiyat-performans, güç verimliliği ve fısıltı sessizliğinde çalışma ortamı sunan GeForce® GTX 670'in 399 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını duyurdu.

NVIDIA CUDA Derleyici ile Açık Kaynak Komünitesine Katkı Sağlıyor

TÜRKİYE, İstanbul—9 Mayıs 2012— NVIDIA bugün, sektördeki en popüler açık kaynak derleyicilerden biri olan LLVM'nin artık NVIDIA GPU'ları da destekleyerek GPU hızlandırmanın avantajlarından yararlanabilecek araştırmacıların, bağımsız yazılım sağlayıcıların ve programlama dillerinin sayısını önemli derecede artıracağını duyurdu.

NVIDIA GeForce GTX 690'ı Piyasaya Çıkarıyor—Çift Grafik Kartı Dünyanın En Hızlı Oyun Performansı ile Parlak, Seksi Bir Tasarımı Bir Araya Getiriyor

GEFORCE LAN/NVIDIA Oyun Festivali 2012—ŞANGAY—29 Nisan, 2012— NVIDIA bugün, cesur tasarımın ürünü tamamladığı, dünyanın en hızlı tüketici grafik kartı1 olan GeForce® GTX 690'ı duyurdu.

Dünyanın En Büyük Genom Bilimi Kurumu NVIDIA GPU'lar ile Güçlendirilen Uygun Maliyetli, Bulut Tabanlı DNA Sıralaması Hizmetini Duyurdu

TÜRKİYE, İstanbul—25 Nisan 2012— NVIDIA bugün, dünyanın en büyük genom bilimi kurumu BGI'nin dünya genelinde araştırmacılara bulut içinde uygun maliyetli, gelecek nesil sıralama (NGS-next generation sequencing) analizi yapma olanağı verecek olan bir hizmet sunduğunu duyurdu.

Hesaplamadaki En Büyük Trendlerin Sergileneceği NVIDIA Yükselen Şirketler Zirvesi

TÜRKİYE, İstanbul—20 Nisan 2012— Endüstrilerin yönünü değiştirmeye ve yenilerini oluşturmaya kendini adamış dünya çapında onlarca şirket, 16 Mayıs tarihinde San Jose Kaliforniya'da San Jose Kongre Merkezinde yapılacak olan NVIDIA Yükselen Şirketler Zirvesi (ECS-Emerging Companies Summit) 2012 etkinliğine katılacak.

NVIDIA 2015 Ay Misyonuna Katılım ve 30 Milyon ABD Doları Ödül İçin Yarışmaya Yardımcı Oluyor

TÜRKİYE, İstanbul 27 Mart 2012— NVIDIA bugün, NVIDIA® Tesla®GPU'ların 2015 yılına kadar aya bir robot gezgin indirmek üzere dünya çapındaki bir rekabette yer alan Alman bilim adamları ekibi tarafından kullanıldığını duyurdu.

NVIDIA Gelecek Nesil Kepler Mimarisini Temel Alan İlk GeForce GPU'ları Piyasaya Çıkarıyor

TÜRKİYE, İstanbul 22 Mart 2012— NVIDIA bugün, gelecek nesil Kepler™ grafik mimarisini temel alan ve etkileyici bir performans ve olağanüstü seviyelerde güç verimliliği sunan ilk GPU'larını duyurdu.

NVIDIA Tesla GPU'lar Yeni Intel CPU'lara Sahip HP ProLiant Generation 8 Sunucularda Bilimi Hızlandırıyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Mart 2012— NVIDIA bugün, NVIDIA® Tesla™ GPU'ların HP ProLiant Generation 8 (Gen8) sunuculara dahil edilerek bilimsel uygulamalarda dünya standartlarında yeni seviyelerde hesaplama performansı sunacağını duyurdu.

NVIDIA GPU'lar Yüksek Performanslı GPU Hesaplamayı Yeni Dell PowerEdge Sunuculara Getiriyor

TÜRKİYE, İstanbul—6 Mart 2012— NVIDIA bugün, NVIDIA® Tesla™ GPU'larının ilk kez iki Dell PowerEdge 12. nesil raf ve büyük kasa sunuculara dahil edileceğini duyurdu.

NVIDIA, Olağanüstü Performans ve Pil Ömrü Sunan Dünyanın İlk Tegra 3 Süper Telefonlarına Öncülük Ediyor

TÜRKİYE, İstanbul—27 Şubat 2012— NVIDIA bugün, Mobil Dünya Kongresinde dünyanın ilk NVIDIA®Tegra® 3 süper telefonlarını duyurdu: HTC One X, LG Optimus 4X HD, ZTE Era, Fujitsu'nun Ultra Yüksek Özellikli Akıllı Telefonu ve K-Touch Treasure V8.

NVIDIA Yeni HTC One X'de Dört Çekirdekli Performans Sunuyor

TÜRKİYE, İstanbul—26 Şubat 2012— NVIDIA bugün, dünyanın tek 4-PLUS-1™ dört çekirdekli işlemcisi olan NVIDIA® Tegra® 3 mobil işlemcisinin Mobil Dünya Kongresinde duyurulan yeni HTC One™ X'i güçlendirdiğini duyurdu. Bu akıllı telefon iki şirket arasındaki işbirliğini temsil etmektedir.

Tegra ile Güçlendirilen ilk NVIDIA Icera Modem Teknolojisine Sahip Akıllı Telefon Duyuruldu

TÜRKİYE, İstanbul—20 Şubat 2012— NVIDIA ve ZTE bugün, NVIDIA ®Tegra® uygulama işlemcisi ve 2011 yılının ortalarındaki satın alma sonrasında NVIDIA'ya geçen Icera®modem ile güçlendirilen ilk akıllı telefon olan ZTE Mimosa X'i duyurdu.