2009 Basın Bültenleri

NVIDIA CUDA Superhero Challenge, GPU Hesaplama Geliştiricilerine Yepyeni Rekabet Ortamı Açıyor

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 28 AĞUSTOS 2009 — NVIDIA bugün, rekabetçi bir yazılım geliştirme topluluğu olan TopCoder ile birlikte, en büyük hesaplama zorluklarından bazılarını çözmede NVIDIA® CUDA™ mimarisinin paralel işleme gücünden yararlanacak bilgisayar programcıları için bir dizi yarıştan oluşan CUDA Superhero Challenge üzerinde çalışacağını açıkladı.

NVIDIA GeForce GPU’lar ve Windows 7’de DirectCompute, Dijital Ortam Uygulamalarını Hızlandırıyor

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 21 AĞUSTOS 2009— NVIDIA® GeForce® GPU’ların paralel işleme gücünden ve Windows 7’deki yeni bir teknoloji olan DirectCompute’tan yararlanan geliştiriciler, grafik işlemcilerin gücünü genel amaçlı hesaplamanın hizmetine sunuyor ve son teknoloji ürünü dijital ortam uygulamaları oluşturuyor.

EM Photonics’ten Yeni CULA Lineer Cebir Kitaplığı, GPU Hesaplamayı Milyonlarca Geliştiriciye Ulaştırıyor

SANTA CLARA, KALİFORNİYA ABD — 18 AĞUSTOS 2009 — EM Photonics bugün, sektör standardı LAPACK lineer cebir kitaplığının NVIDIA’nın güçlü paralel CUDA™ özellikli grafik işleme birimlerine (GPU) göre tasarlanmış ve optimize edilmiş uygulaması olan CULA’nın bir beta sürümünü çıkardığını açıkladı.

NVIDIA Tegra, Zune HD ile Güçlü Çoklu Ortam Sunuyor

SANTA CLARA, KALİFORNİYA ABD — 17 AĞUSTOS 2009 — NVIDIA bugün Microsoft’un yeni Zune HD taşınabilir ortam oynatıcısının, olağanüstü bir çoklu ortam kapasitesi sunan NVIDIA® Tegra™ işlemcisiyle çalıştığını açıkladı.

NVIDIA GPU Tech Konferansı’nda Bilgisayarlı Görü, Süper Hesaplama ve Gelişmiş Görselleştirme Konuları Tartışılıyor

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 11 AĞUSTOS 2009 — NVIDIA bugün, GPU Teknoloji Konferansı’ndaki 130 saatlik teknik içerik arasında hesaplama alanındaki en önemli eğilimlerden bazılarıyla (bilgisayarlı görü, CUDA programlama için gelişmiş C, işlemsel finans, süper bilgisayar kümeleri ve gelişmiş görselleştirme) ilgili oturumlar olacağını açıkladı.

NVIDIA SLI Teknolojisi Artık Intel Core I7 Ve Core I5 Platformları İçin Lisanslı

SANTA CLARA, KALIFORNIYA, ABD — 7 AĞUSTOS 2009 — NVIDIA bugün Intel’in ve ASUS, EVGA, Gigabyte ve MSI dahil olmak üzere dünyanın diğer önde gelen anakart üreticilerinin tümünün, NVIDIA® SLI® teknolojisini Intel® P55 Express Yonga Seti tabanlı anakartlarına eklemek üzere lisans aldığını duyurdu.

Heyecanla Beklenen Eidos Interactive ve Warner Bros. Interactive Entertainment Video Oyunu Batman: Arkham Asylum, NVIDIA PhysX Teknolojisini Destekleyecek

SANTA CLARA, Kaliforniya, ABD — 6 AĞUSTOS 2009 — Eidos Interactive, Warner Bros. Interactive Entertainment ve NVIDIA Corporation bugün®, yakında piyasaya sürülecek video oyunu Batman: Arkham Asylum™’un Windows LIVE sürümünün NVIDIA® PhysX® teknolojisini destekleyeceğini açıkladılar.

NVIDIA CUDA Teknolojisi, Tarihi Apollo 11 Ayda Yürüyen İnsan Videosunu Kurtarmada Kullanıldı

SANTA CLARA, Kaliforniya, ABD — 5 AĞUSTOS 2009 — NASA’nın orijinal Apollo 11 aya ayak basma videosu yanlışlıkla imha edildiğinde, insanlığın en büyük başarılarından birinin görsel kaydı yeryüzünden silindi sanılmıştı.

NVIDIA Dünyanın İlk Etkileşimli Işın İzleme Motorunu Sunuyor

SIGGRAPH 2009, NEW ORLEANS, ABD — 4 AĞUSTOS 2009 — GPU hesaplamada lider NVIDIA bugün, yazılım geliştiricilere yönelik bir uygulama hızlandırma paketinin parçası olan NVIDIA® OptiX™ ışın izleme motorunu piyasaya sundu.

NVIDIA Tesla GPU Hesaplama Çözümleri, HP’nin Üstün Z İş İstasyonu İçin Seçildi

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 3 AĞUSTOS 2009 — NVIDIA bugün, HP’nin en güçlü ve genişletilebilir iş istasyonu -HP Z800 Workstation’un-artık iki NVIDIA® Tesla™ grafik işleme birimi (GPU) ile donatılabileceğini açıkladı.

NVIDIA, Kurumsal İşbirliği ve Görselleştirme Merkezleri İçin Çığır Açıcı Çözümler Sunuyor

SIGGRAPH 2009, NEW ORLEANS, ABD — 4 AĞUSTOS 2009 — NVIDIA bugün yeni ve çığır açıcı Quadro® Plex çözümlerini açıkladı. Bu çözümler, 3D modellerle çalışan ve büyük hacimlerde veri analizi yapan ölçeklenebilir görselleştirme profesyonellerine yönelik.

NVIDIA’nın GPU Teknoloji Konferansı’na Lucasfilm CTO’su ve Harvard Üniversitesi Hesaplama Profesörü Damgasını Vuracak

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 8 TEMMUZ 2009 — NVIDIA bugün Lucasfilm CTO’su Richard Kerris ve Harvard Üniversitesi Mühendislik ve Uygulamaları Bilimler Fakültesi’nde bilgisayar bilimi profesörü olan Hanspeter Pfister’in, ilk GPU Teknoloji Konferansı’nda NVIDIA CEO’sı ve kurucu ortağı Jen-Hsun Huang’a konuşmacı olarak eşlik edeceğini duyurdu.

Alienware’den Dünyanın En Güçlü 17 İnç Notebook’u, Üç NVIDIA GeForce GPU ile Çalışıyor

SANTA CLARA, ABD — 4 Haziran 2009 — Dell’in birinci sınıf yüksek performanslı PC oyun markası Alienware’in bugün açıkladığı M17x ürünü, üç NVIDIA® GeForce® grafik işleme birimi (GPU) ile rakipsiz bir görsel veri işleme deneyimi yaşatıyor.

Adobe ve NVIDIA, Flash player’a GPU hizlandirmasi ýçýn güçlerýný býrleþtýrýyor

COMPUTEX – TAIPEI – 2 HAZIRAN 2009 — Computex fuarýnda, GPU’nun mucidi NVIDIA (Nasdaq:NVDA) ve Adobe® Systems (Nasdaq: ADBE), Adobe Flash platformunun ana bileºenlerinden Adobe Flash® Player’ý optimize etmek ve etkinleþtirmek için, Open Screen projesinin bir parçasý olarak birlikte çalýþtýklarýný açýkladýlar.

NVIDIA Tegra tabanlı cihazlar “orta” pazarda çiğir açiyor

COMPUTEX 2009—TAİPEİ—2 HAZİRAN 2009— NVIDIA ve sektörel partnerleri bugün, tümü dünyanın en küçük ve en düşük enerji tüketimli yonga üzeri bilgisayarı NVIDIA® Tegra™ ile çalışan XX yeni yüksek tanımlı taşınabilir internet cihazını (MID) tanıttılar.

NVIDIA ve Supermicro, 1 U sunucu performans rekorunu kirdi

İSTANBUL, TÜRKİYE — 1 HAZİRAN 2009 — COMPUTEX 2009 fuarından. NVIDIA ve Supermicro bugün, güçlü paralel NVIDIA® Tesla™ GPU’ları çok çekirdekli CPU’larla tek bir 1U raf sunucunun içinde bir araya getiren yeni bir sunucu sınıfının bundan böyle piyasada olacağını açıkladı. Bu benzersiz yapılandırma, geleneksel dört çekirdekli CPU tabanlı 1U sunucunun sağladığı performansın 12 kat fazlasını sunuyor.

NVIDIA, İlk GPU Teknoloji Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

SANTA CLARA, ABD — 26 MAYIS 2009 — Grafik işleme biriminin (GPU) mucidi NVIDIA Corporation bugün, açılış niteliğindeki ilk GPU Teknoloji Konferansı’nın 30 Eylül-2 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Dünyanın İlk NVIDIA ION Laptop’u Küçük PC’leri Tümüyle Değiştirecek

SANTA CLARA, ABD — 25 MAYIS 2009 — NVIDIA ve Lenovo bugün, günümüzün küçük laptop’larının 10 katına varan hızlarda grafik performansı sağlayan düşük maliyetli küçük bir laptop’u piyasaya sunarak, taşınabilir platformların veri işlem gücünü bir adım daha ileri götürdüler.

NVIDIA QUADRO İŞLEMCİLER 3D TASARIMI AUTOCAD 2010 KULLANICILARI İÇİN YEPYENİ DÜZEYLERE TAŞIYOR

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 14 TEMMUZ 2009 — NVIDIA Corporation bugün, NVIDIA® Quadro® profesyonel çözüm ürünlerinin artık Autodesk AutoCAD 2010 için optimize edilmiş olduğunu açıkladı. Sektörde lider grafik kapasitesini özel yapım AutoCAD performans sürücüleriyle birleştiren Quadro işlemciler, tasarım profesyonellerinin daha karmaşık 3 boyutlu ürün tasarımları oluşturmasına ve bunlarla etkileşime girmesine olanak tanıyor.

YENİ NVIDIA GPU HIZLANDIRMALI EKLENTİLER, ADOBE CREATIVE SUITE 4 KULLANICILARI İÇİN PERFORMANSI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTIRIYOR

SANTA CLARA, KALİFORNİYA, ABD — 13 TEMMUZ 2009 — Profesyonel videograflar sürekli, kısa sürelerde yüksek kalitede iş teslim etme baskısıyla karşı karşıyadır.